14.12.2020

ALO 190 DİNİ SORULARI CEVAPLANDIRMA HATTI HİZMETE AÇILDI

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından, vatandaşlardan gelen yoğun talebe daha hızlı cevap verebilmek  amacıyla daha önce kapatılmış olan “Alo 190 Dini Soruları Cevaplandırma Hattı” yeniden hizmete açıldı. Teknik hizmet alt yapısı yeniden düzenlenen hatta, yurt içi sabit hatlardan veya cep telefonlarından ulaşılabilmektedir.

Sabit veya cep telefonlarından 190 numarasını çevirerek, bulundukları şehirin İl Müftülüğüne bağlanacak olan vatandaşlar, Müftülüklerde bulunan “Dini Soruları Cevaplandırma Komisyonu” üyelerine sorularını yöneltebileceklerdir.

İlimizde de "Dini Soruları Cevaplandırma Komisyonu" oluşturularak vatandaşlardan gelen sorulara cevaplar verilmektedir.

Hafta içi mesai saatleri içinde Alo 190 hattında, hem bayan hem erkek görevlilerimiz  sorularınıza cevap vermektedir.