17.02.2017

MÜFTÜLÜĞÜMÜZ

Anayasa'nın 136. maddesi gereğince genel idare içinde yer alan Diyanet İşleri Başkanlığı'nın taşra kuruluşu olarak 633 sayılı Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Kuruluş Kanunu gereğince; İl müftülüğümüz, merkez ilçe ile Eskipazar, Safranbolu, Eflani, Yenice ve Ovacık ilçeleri ile hizmet vermektedir.

Müftülüğümüz; Karabük İl Müftülüğü Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından yaptırılan 3 katlı binasında hizmet vermektedir.

İlimiz genelinde 943 camimizden 657 camimizin lojmanı bulunmaktadır. Türkiye Diyanet Vakfına ait merkezde 2, ilçelerde ise 1'er olmak üzere 7 hizmet otomuz bulunmaktadır.

Merkezimizde; 1 müftü, 1 müftü yardımcısı, 8 vaiz, 2 cezaevi vaizi, 3 şube müdürü, 3 murakıp, 1 eğitim uzmanı,  1 ayniyat saymanı, 3 şef, 12 veri hazırlama kontrol işletmeni,  2  memur, 2 şoför,  5 hizmetli, 1 bekçi olmak üzere camilerimizde; 164 imam-hatip, 53 müezzin-kayyım, 31 sözleşmeli imam hatip Kur'an kurslarında; 72  Kur'an Kursu Öğreticisi, 2 uzman Kur’an Kursu Öğreticisi, 2 hizmetli ile hizmetlerimiz yürütülmektedir.