16.07.2020

15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ KARABÜK İLİNDE VE İL MÜFTÜLÜĞÜMÜZCE DE KUTLANDI.

Bu yıl Kovid19 Korona virüsü sebebiyle sosyal mesafe ve maske kuralına uyularak 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü etkinlikleri halkımızın teveccühü ile kutlandı.

10 Temmuz 2020 Cuma günü tüm camilerimizde Diyanet İşleri Başkanlığımızca özel olarak günün anlam ve önemine binaen hazırlanan Cuma hutbesi okundu. 14 Temmuz 2020 Salı günü Eflani İlçesi Çukurören Köyü Mezarlığında Şehit Barış EFE’nin kabri başında din görevlilerince Kur’an-ı Kerim okunarak dualar edildi.

15 Temmuz 2020 Çarşamba Günü Karabük Valisi Sayın Fuat GÜREL, daire amirleri ve vatandaşlarımızın katılımı ile Merkez Çamlık Camiinde mevlid programı icra edildi.

Aynı gün Valimiz Sayın Fuat GÜREL’in başkanlığında protokol ve İl Müftümüz Sayın İlyas YILMAZTÜRK’ün katılımı ile Öğlebeli Mezarlığında Şehit Metin ARSLAN’ın kabri ve 5000 Evler Şehitliği ziyaret edilerek din görevlilerince Kur’an-ı Kerim okunarak dualar edilmiştir.

Karabük Kent Meydanında Karabük Valisi Sayın Fuat GÜREL, Karabük Milletvekilleri, Belediye Başkanı, daire amirleri ve halkımızın katılımı ile düzenlenen programda Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın konuşmasının dinlenmesinin ardından programa geçildi. Akşam ve yatsı namazları cemaatle kılındı. Protokol konuşmalarından sonra İl Müftülüğü ilahi korosu en güzel ilahi ve kasidelerle duygu dolu anların yaşanmasına neden oldu.

Program sala ve dua ile son buldu.