18.05.2020

KARABÜK İL MÜFTÜSÜ SAYIN İLYAS YILMAZTÜRK’ÜN KADİR GECESİ MESAJI

19 Mayıs Salı gününü Çarşambaya bağlayan geceyi Kadir Gecesi olarak idrak edeceğiz. Rabbimiz bazı zamanları fazilet ve bereket yönüyle diğer zamanlara göre üstün kılmıştır. Bu faziletli zamanların başında Kadir gecesi gelmektedir.

Kadir gecesi Kur’an-ı Kerim’in nazil olmaya başladığı, Peygamber Efendimiz (s.a.v) in nübüvvetle görevlendirildiği, içinde Kadir Gecesi olmayan bin aydan hayırlı bir gecedir. Kadir Gecesi bir ömre bedel bir gecedir. Bu gece melekler ve Cebrail her türlü iş için ineceklerdir. Çok değerli misafirlerimiz olacaktır. Misafirlerimiz bizleri dağınık halde değil ibadet halinde görmeleri bizim lehimize olacaktır.

Hz. Peygamber (sav) Kadir Gecesinde; “Ey Allah’ım! Sen çok affedicisin, affetmeyi seversin beni de affet” diye dua edilmesini tavsiye etmiştir. Kadir gecesinin faziletiyle ilgili olarak ise; “Her kim inanarak ve mükâfatını Allah’tan umarak Kadir Gecesini ihya ederse onun geçmiş günahları bağışlanır” buyurmuştur.

Bu sene camilerimizde maalesef programlar yapılamamaktadır. Ancak evlerimizde bu geceyi en güzel bir şekilde geçirmeli, bu gecenin feyzinden, bereketinden istifade etmeliyiz.

Bu vesile ile ülkemizin ve bütün İslam âleminin Kadir Gecesini tebrik eder, bin aydan daha hayırlı olan bu gecede yapacağımız dua ve ibadetlerimizin kabulünü Yüce Allah’tan niyaz ederim.

İlyas YILMAZTÜRK

İl Müftüsü