Karabük Müftülüğü

16.09.2019

MERVE YUMLU

(Karabük İl Müftü Yardımcısı)

Ankara'da doğdu. İlkokulu Ankara Çankaya İltekin İlköğretim Okulu'nda, orta ve lise öğrenimini Ankara Merkez İmam Hatip Lisesi'nde tamamladı. Daha sonra Gazi üniversitesi Çorum İlahiyat Fakültesi’nden mezun oldu.

Çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarında çalıştıktan sonra 2007 tarihinden itibaren Diyanet İşleri Başkanlığı'nda görev aldı.

Atatürk Üniversitesi Çocuk Gelişimi Önlisans Programını bitirerek Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu ve UNICEF işbirliği ile düzenlenen “7-9 Yaş Aile Eğitim Programına” katılmıştır.

S.H.Ç.E.K ve “Kadının İnsan Hakları Yeni Çözümler Derneği” işbirliği ile düzenlenen “Kadının İnsan Hakları Eğitim Programı (KİHEP)’na ve Başkanlığımız Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün düzenlemiş olduğu çeşitli seminer ve eğitim programlarına katılarak Aile İrşat ve Rehberlik Bürolarında ve Sevgi Evlerinde görev almıştır.

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi'nde Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi alanında yüksek lisansını tamamladıktan sonra edebiyata olan ilgisinden dolayı Anadolu Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünden lisans derecesinde mezun oldu.

Ankara Çankaya İlçesinde Kur'an Kursu Öğreticisi olarak görev yapmakta iken 2019 yılında İl Müftü Yardımcılığı sınavını kazandı. 09.09.2019 tarihinde Karabük İl Müftü Yardımcısı olarak göreve başladı.

İngilizce ve Arapça bilmektedir.