18.09.2023

Ayhan YALÇIN

İl Müftü Yardımcısı

5 Temmuz 1984 tarihinde Karabük'ün Eflani İlçesinin Pınarözü Köyünde doğdu, ilkokul, ortaokul ve liseyi Karabük'te tamamladı. 2002 yılında Karabük Anadolu İmam Lisesinden mezun oldu. 2003 yılında İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesini kazandı ve örgün eğitim gördüğü bu fakülteden 2008 yılında mezun oldu. 2009 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde Kocaeli ili Kandıra ilçesinde İmam-Hatip olarak göreve başladı. Kocaeli ili Kandıra ilçesinde 8 sene görev yaptı. 2016 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan ilgili sınavı kazanarak Trabzon Dini Yüksek İhtisas Merkezinde kursiyer olarak görev yaptı ve Temel İslami Bilimler ve Arapça alanlarında eğitim aldı. 2019 yılında “Şemsüleimme El-Kerderî ve Hanefî Müdafaası” bitirme teziyle mezun olup Düzce ili Yığılca ilçesine İlçe Vaizi olarak atandı. 2020 Aralık İlçe Müftüleri atamasında Karabük Ovacık İlçemizde İlçe Müftüsü olarak görev yaptı.

18.09.2023 tarihinde Karabük İl Müftü Yardımcısı olarak göreve başladı.

2021 yılı itibariyle Düzce Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Temel İslam Bilimleri bölümü Tezli Yüksek Lisans öğrencisidir. Evli ve iki çocuk babasıdır. İyi derecede Arapça bilmektedir.