21.09.2016

MÜFTÜLÜĞÜMÜZ

1-MÜFTÜLÜK BİNASININ TANITIMI:

İlçemiz Müftülüğü mülkiyeti Türkiye Diyanet Vakfına ait 4 katlı Müftülük Sitesinde faaliyet göstermektedir.

Sitenin giriş kısmında Toplantı salonumuz, Diyanet yayınları Satış bürosu, ikinci katında Vaize odası, aile irşat odası, Kur’an kursu, Arşiv odası ve Vakıf odası bulunmaktadır. Üçüncü katında Müftü odası, Müdür odası, kalem odası bulunmaktadır. En üst katında ise Mescit ve çay salonu bulunmaktadır. Sitenin temeli 1979 yılında o zaman İlçe Müftüsü olan eski Diyanet İşleri Başkan Yardımcımız Doç. Dr. Fikret KARAMAN tarafından atılmış olup 1981 yılında hizmete açılmıştır. 2005 yılında da bina genel olarak İlçe Müftüsü Hasan BAŞİŞ tarafından restore edilmiştir.

İlçe Müftüsüne tahsis edilmek üzere bina bünyesinde 1 adet lojman mevcuttur.

Ayrıca Türkiye Diyanet Vakfına ait olup kullanım hakkı Müftülüğümüze verilmiş olan 2004 Model Toyota Corolla marka Hizmet aracımız mevcuttur.

2-PERSONEL DURUMU:

İlçemiz Müftülüğünde;

1 Müftü,

1 Şube Müdürü (BOŞ)

4 Vaiz

1 Murakıp

1 Şef,

5 Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni,

1 Şoför,

2 Hizmetli  +  1  Aşçı

1 Kaloriferci,

35 Kur’an Kursu öğreticisi mevcuttur. (5 Erkek, 35 Bayan)

(35 Adet bayan Kur’an Kursu Öğreticisinin 2 tanesi Ücretsiz izindedir)

195 İmam-Hatip mevcut olup bunlardan 1’ i Uzman İmam-Hatip, 62’si merkezde, 13’ü beldede, 119’si köylerdedir.

27 Müezzin-Kayyım,

10 Vekil İmam-Hatip- 2 Vekil Müezzin Kayyım bulunmaktadır.

Genel Toplam:265 hazır mevcut personelimiz vardır.

3 - CAMİLERİMİZ:

Kadrolu

Şehir merkezinde                     :69

Beldede                                   :18

Köyde                                      :125

Kadro sırasına alınmayan (Köylerde)

Genel Toplam (Kadrolu+Kadrosuz+Kadro Sıralamasına alınmayan)    :212 Cami.