05.12.2022

2022 yılının son döneminde İl Müftülüğümüzce yeni evlenen ve nişanlı çiftlere yönelik Evliliğe İlk Adım Seminerleri başladı.

Evliliğe İlk Adım Seminerlerinin açılışında konuşan İl Müftü Yardımcımız Sayın Merve Yumlu, Diyanet İşleri Başkanlığımız ve Müftülükler olarak ailenin sağlam temeller üzerine inşa edilmesi, korunması ve güçlenmesi hususunda, Kur'an ve Sünnet perspektifinde çalışmalar ve projeler yürütüldüğünü ifade etti.

Huzurlu aile güçlü toplum güvenli gelecek adına düzenlenen bu seminerlerin 4 hafta boyunca 8 konu başlığında sunumlar şeklinde olacağını belirten Müftü Yardımcımız, "Onlara ısınıp kaynaşasınız diye size kendi türünüzden eşler yaratıp aranıza sevgi ve şefkat duyguları yerleştirmesi de O’nun kanıtlarındandır. Doğrusu bunda iyi düşünen kimseler için dersler vardır." ayeti kerimesini işaret ederek ailenin önemine değindi.

Düzenlenen seminerlerde Uzman Vaizimiz Fatma Tunç Yılmaz "Evlilik: Ahirete Uzanan Birliktelik" ve İl Vaizimiz Ahmet Bulut "Ailemin İletişim Dili" sunumlarını gerçekleştirdi.

Katılımlarından dolayı Değerli Ailelerimize, katkı ve sunumlarından dolayı Kıymetli Hocalarımıza şükranlarımızı sunarız.