02.12.2022

Arkadaşlarından Etkilenen Üniversite Öğrencisi İslamiyet'i Seçti

Çad vatandaşı Dıngambaye Bıenvenu, İl Müftülüğümüz de düzenlenen törenle Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu.

Karabük Üniversitesi Mekatronik Mühendisliği 4. sınıf öğrencisi, 4 yıldır Müslüman arkadaşlarıyla aynı evde yaşarken, islamiyetten etkilenerek Müslüman olmaya karar veren Dıngambeya Bıenvenu için İl Müftülüğümüz de "İhtida Merasimi" düzenlendi.

İhtida merasiminde İl Müftümüz Sayın Ercan Aksu tarafından İslam dininin temel esasları hakkında Dıngambaye Bıenvenu’ya özlü bilgiler verildi.

Ardından Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman olan  Dıngambaye Bıenvenu "İsa" ismini aldı.

Yapılan dua ile tamamlanan merasim sonunda İl Müftümüz Ercan Aksu, İsa’ya "İhtida Belgesi" ile birlikte Mealli Kur'an-ı Kerim ve Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından çıkan çeşitli kitaplar takdim etti.