23.07.2022

ÇOCUKLARLA CAMİDE BİR GÜN PROJESİ

İl Müftülüğümüz tarafından "Çocuklarla Camide Bir Gün" projesi kapsamında etkinlikler düzenlendi.

Proje kapsamında Aydınlıkevler Camiinde İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü ve Aydınlıkevler Mahallesinde görev yapan Din Görevlilerimizin katkılarıyla gerçekleştirilen etkinliklerde, Yaz Kur’an kurslarına devam eden öğrencilerle, sabah kahvaltısından günün ilerleyen saatlerine kadar çeşitli etkinliklerle program gerçekleştirildi.

Programa; İl Müftümüz Sayın Ercan Aksu, İl Müftü Yardımcımız Sayın Ekrem Akmanşen, Şube Müdürlerimiz, Din Görevlilerimiz, Kur'an Kursu Öğreticilerimiz, Öğrenciler ve Öğrenci Velileri katıldı.

İl Müftümüz Sayın Ercan Aksu, "Her çocuk toplumun geleceğini inşa edecek yapı taşıdır. Ailemizin göz bebeği, geleceğimizin umudu olan yavrularımızın maddi ihtiyaçları olduğu gibi manevi ihtiyaçlarını da karşılamakla mükellefiz. Çocuklarımıza Rabbimizi ve Peygamberimizi tanıtmak, ibadet alışkanlığı kazandırmak, güzel ahlak aşılamak hem ebeveynlerin hem de din görevlileri olarak bizim vazifemizdir. Hakları, ihtiyaçları, yetenekleri ve potansiyeli ile her çocuk toplumun geleceğini inşa edecek yapı taşı olarak özenle korunmalı ve yetiştirilmelidir. Çocuğa verilen emek, aslında toplumun geleceğine yapılan yatırımdır. Programda emeği geçen  Aydınlıkevler Mahallesi din görevlilerimize, İl gençlik koordinatörlüğümüze ve öğrenci velilerimize teşekkür ediyorum." dedi.